urednistvo@preteklih24.si

Z nožem v roki od prodajalke zahteval denar

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 584 klicev, od tega 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 2 ropa in 2 drzni tatvini (o 1 ropu in 1 drzni tatvini so policisti vas obveščali že včeraj), 11 tatvin, 9 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami. Enemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Track. Škoda znaša okoli 900 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena gotovina in akustična oprema. Skupna škoda znaša okoli 250 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Drzna tatvina in rop

Včeraj, okoli 18.30 je v trgovino na območju Fužin vstopil neznanec, ki je opazoval blagajničarko in ji iz blagajne poskušal odtujiti gotovino. Blagajničarka je tatvino preprečila, neznanec pa je s kraja zbežal. Nekaj minut kasneje je v drugo trgovino na istem območju prav tako vstopil neznanec, ki pa je z nožem v roki od prodajalke zahteval denar. Ko mu ga ni izročila, ga je iz blagajne pobral sam in s kraja zbežal. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov materialne škode. V dogodkih ni bil nihče poškodovan. Opis: moški visok med 180 in 185 cm, ima bradico, oblečen je bil v zeleno jakno. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev neznanca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 16.30 je na Litostrojski ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je pri vključevanju v promet izsilil prednost voznici. V trčenju se je voznica lažje poškodovala. Zoper voznika je uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 11. uro je na Topniški ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročila kolesarka, ki je zapeljala čez prehod za pešce, ko je na semaforju gorela rdeča luč. V nesreči se je lažje poškodovala, zoper njo sledi prekrškovni postopek.