urednistvo@preteklih24.si

Pijan povzročil prometno nesrečo, ena oseba poškodovana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 579 klicev, od tega 158 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v podjetje, od koder je bil odtujen odpadni material. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v štiri kioske, od koder je bila odtujena gotovina in pijača. Skupna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj po 6. uri je na trzinski obvoznici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji do voznika pred seboj. V trčenju se je sopotnik v udeleženem vozilu lažje poškodoval. Zoper voznika je uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri je v Radomljah prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (0,58 mg/l), trčil v voznico. V trčenju se je sopotnik v vozilu voznice lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek in obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 13.30 je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost kolesarju, ki je bil v trčenju lažje poškodovan. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.