urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči zaradi nepravilnega prehitevanja udeleženi dve vozili

Danes, 24. januarja nekaj minut po polnoči, so policisti PP Nova Gorica v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili in kontrolirali 22-letnega voznika osebnega avtomobila.


Fotografija je simbolična

V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola (0,00 mg/l). Prav tako so mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v
zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznika bo po prejemu analize strokovnega pregleda podan ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije zaradi nepravilnega prehitevanja udeleženi dve vozili

Danes, 24. januarja ob 6.35, so policisti bili obveščeni o prometni I. kategorije zaradi nepravilnega prehitevanja med Doblarjem in Ušnikom z udeležbo dveh osebnih vozil. Prometni policisti so 43–letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa
(prepoved prehitevanja, kršitev 52. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru na Idrijskem zaradi preglasne glasbe

Danes, 24. januarja nekaj minut po 1. uri v nočnem času, so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnih prostorih enega od stanovanjskih blokov na območju Idrije, kjer je preglasna glasba motila sosede pri nočnem počitku. Policisti PP Idrija so občanu zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Med Colom in Črnih Vrhom tuje tovorno vozilo oviralo promet

Včeraj, 23. januarja popoldne, so policisti bili obveščeni, da je na relaciji Col – Črni Vrh obstalo tovorno vozilo, španskih registrskih številk, ki je oviralo promet v smeri Črne Vrha nad Idrijo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi snega zdrsnilo tuje tovorno vozilo. Vozniku omenjenega vozila, državljanu Romunije, so policisti zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (zima in zimske razmere, kršitev določil 29. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog. Kasneje so za tuje tovorno vozili na kraju poskrbeli delavci cestnega podjetja.

Povoženje divjadi

Včeraj, 23. januarja ob 15.33, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo med naseljem Gorje in vasjo Zakriž zadela divjad. Na vozilu je po trku z divjadjo nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.