urednistvo@preteklih24.si

V naletnem trčenju udeležena voznika tovornih vozil s priklopniki, povzročitelj hudo poškodovan

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 726 klicev, od tega 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 82 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer je bila v dveh primerih izrečena prepoved približevanja, v enem primeru pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Urban Glide. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bilo odtujeno orodje, prenosni računalnik in električni skiro. Škoda znaša okoli 1600 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v leseno hiško, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 17.30 se je na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri Kopra zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila v naletnem trčenju udeležena voznika tovornih vozil s priklopniki. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila na voznem pasu avtoceste zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v priklopnik (prazno cisterno) tovornega vozila, ki je pred njim zmanjšalo hitrost zaradi razmer v prometu. Pri tem se je povzročitelj huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je v Hrastniku prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznica spregledala pešca, ki je prečkal cesto čez prehod in trčila vanj. V trčenju je bil pešec lažje poškodovan. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure je na cesti med Logatcem in Vrhniko prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Voznica je pripeljala za kolono vozil, ki se je ustavila zaradi ovire na cesti, ker pa kljub zaviranju ni mogla ustaviti, je v izogib trčenju odvila levo na nasproti vozni pas po katerem je pripeljal voznik osebnega vozila. V trčenju se je sopotnica v vozilu voznika lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 9. uro na Logu pri Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in trčil v voznika, kije pravilno pripeljal nasproti. V trčenju se je sopotnica v vozilu povzročitelja lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure je v Domžalah prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica zaradi izsiljevanja prednosti drugi voznici. V nesreči se je potnica v vozilu povzročiteljice lažje poškodovala. Policisti so po odrejenih preizkusih alkoholiziranosti ugotovili, da je udeležena voznica vozila pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper obe voznici pa sledi prekrškovni postopek.