urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli prepovedano drogo in pirotehnična sredstva

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 336 klicev, med temi 125 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.


FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 13 kaznivih dejanj,
– 28 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lažje telesno poškodovalo
– 3 primere povoženja divjadi
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega je bila 1 kršitev na javnem kraju ter 5. v zasebnih prostorih

Izpostavljamo:

Zaseg prepovedane droge

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v stanovanju občana z območja Policijske postaje Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe pristojnega sodišča ter pri tem našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Pri tem so med drugim zasegli 10 sadik rastline konoplje, opremo in pripomočke za pridelovanje konoplje, posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo, nekaj ostalih snovi, za katere obstaja verjetnost, da gre za prepovedano drogo in 31 pirotehničnih izdelkov (petard). Po vseh zbranih obvestilih in opravljenih analizah bo zoper storilca na pristojno ODT podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu ter
predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. čl. KZ-1). Prav tako bo zoper osumljenega uveden prekrškovni postopek, v okviru katerega mu bo izdana odločba o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Požar

Ptujski policisti so bili včeraj, v popoldanskem času obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na njihovem območju, do katerega je prišlo zaradi kratkega stika električne napeljave. Požar je bil pogašen v začetni fazi s strani uporabnika stanovanjske hiše. Prav tako so na kraju bili gasilci lokalnega PGD. Materialna škoda, ki je nastala zaradi požara po nestrokovni oceni znaša 5.000,00 evrov. Policisti so z ogledom in zbranimi obvestili izključili tujo krivdo in bodo o tem obveščali Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.