urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti prijeli tatove katalizatorjev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 116 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti prijeli tatove katalizatorjev

Policisti PP Novo mesto so v zadnjem letu dni obravnavali 17 tatvin katalizatorjev iz osebnih avtomobilov. Storilci so katalizatorje kradli predvsem v nočnem času iz vozil na parkiriščih pred stanovanjskimi bloki. Tatvine so izvrševali na način, da so prežagali cev in katalizator odstranili iz izpušnega sistema. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilcev. V noči na 16. 1. jih je občan obvestil o sumljivi osebi na parkirnem prostoru v Podbrezniku. Takoj so se odzvali in na območju Kuzarjevega Kala ustavili osebni avtomobil, v katerem so bili trije osumljenci iz Kočevja, Novega mesta in Grosuplja. V avtomobilu so storilci prevažali dva odžagana ukradena katalizatorja. Trojici so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli avtomobil. V nadaljevanju preiskave je bilo ugotovljeno, da so storilci katalizatorja odtujili iz osebnih avtomobilov, parkiranih v Podbrezniku in na območju Mokronoga. Nadaljujejo s preiskavo, osumljence stare 20, 21 in 39 let bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj tatvin.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na Biču je nekdo s tovornega vozila oddtujil dve platišči s pnevmatikami in s tem povzročil za okoli 1100 evrov škode.

V Žužemberku je med 18. 1. in 19. 1. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 9000 evrov škode.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem nekaj pred 22. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 25-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti so nekaj pred 13. uro na Obrežju ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Ukrajine. Med postopkom so ugotovili, da v avtomobilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedno prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko
ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 19 državljanov Rusije, 15 državljanov Maroka, 11 državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana, pet državljanov Kube, pet državljanov Filipinov, dva državljana Indije, dva državljana Bangladeša in državljana Sirije in na območju PP Metlika (Rosalnice) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.