urednistvo@preteklih24.si

Delavec pri upravljanju s strojem segel v notranjost stroja in si poškodoval roko

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 517 klicev, 146 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lažjimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamk KTM in Nakamura. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Delovna nesreča

Včeraj, nekaj pred 16. uro so policisti bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju Most. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri upravljanju s strojem segel v notranjost stroja, pri tem pa mu je stroj poškodoval roko. Delavec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hujše poškodbe. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 19.30 je na cesti od Jezera proti Podkraju prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku), izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča po brežini navzdol. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Povzročitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.