urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v nasproti vozeče vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 557 klicev, 166 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno žago Greencut. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kovček z orodjem in krožno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Vilharjevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzel prednost drugi voznici. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 13. uri se je na Tržaški cesti od Vrhnike proti Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica, ki je vozila v smeri Logatca zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na lokalni cesti med Ivančno Gorico in Stično zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, in trčil v ograjo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.