urednistvo@preteklih24.si

Policisti prejeli že drugo obvestilo o nastavljenem eksplozivu v nakupovalnih centrih

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 228 klicev, 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 10 kaznivih dejanj,
– 20 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali
– 1. poveženje divjadi
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru in 5 na javnem kraju,

Izpostavljamo:

Obvestilo o najavi eksplozivnega sredstva

V torek, 17. januarja 2023 v popoldanskem času so policisti na Policijsko upravo Maribor po elektronski pošti prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih centrih. Na elektronsko obvestilo so policisti se nemudoma odzvali z izvedbo prvih nujnih ukrepov policistov za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja in na obe lokaciji napotili policiste. Policisti so opravili pregled prostorov in okolice, opravili so tudi razgovore z varnostno službo in zaposlenimi, vendar doslej niso našli sumljivih predmetov.

Enako obvestilo so policisti mariborski policisti prejeli tudi v petek, 13. januarja 2023, o čemer so policisti vas obvestili.

S preverjanjem podrobnosti okoliščin obeh prijav aktivno nadaljujejo.

Vlomna tatvina v vikend in vrtno lopo

Lenarški policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja vlomne tatvine v manjši leseni-montažni vikend, v katerega je storilec poskušal vlomiti, kar pa mu ni uspelo, zato je dejanje ostalo pri poskusu. Nato je pristopil do vrtne lope, ob vikendu, vlomil vanjo ter iz lope odtujil in si protipravno prilastil vrtno orodje, s čemer je lastnika oškodoval za približno 500,00 evrov. V tej zvezi policisti zbirajo obvestila.