urednistvo@preteklih24.si

Na relaciji Birčna vas-Uršna Sela iztiril potniški vlak

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.


FOTO: 24 ur

Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče na železniških tirih, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje. Med popoldanskim sneženjem so na več odsekih cest iz prometa izločali tovorna vozila.

PROMETNA VARNOST

Nesreča na železniških tirih

Ob 21.34 so policisti bili obveščeni, da je na relaciji Birčna vas – Uršna Sela iztiril potniški vlak. Po prvih ugotovitvah ogledne skupine Sektorja za kriminalistično policijo PU Novo mesto se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas, kjer je iztiril potniški vlak, ki je vozil na relaciji Metlika – Ljubljana. Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet potnikov, dva sta bila lažje poškodovana.

Na kraju nesreče je bil prisoten tudi preiskovalec železniških nesreč iz Službe za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov Ministrstva za infrastrukturo, ki je pristojen za preiskavo vzrokov nesreče. Na podlagi izdelanega poročila bodo kriminalisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Šentjernej so okoli 22. ure v Šentjerneju zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,77 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Šentjerneju je med 16. 1. in 17. 1. nekdo odtujil opažne plošče in starejši voz.

Med 12. 1. in 17. 1. je v Veliki Loki nekdo vlomil v skladiščni zabojnik in odtujil električno ročno orodje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Rusije, osem državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana, tri državljane Kube, dva državljana Indije, dva državljana Nepala, državljana Maroka, državljana Jordanije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.