urednistvo@preteklih24.si

S tovornim vozilom trčil v varovalno ograjo in na kraju dogodka umrl

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 291 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik tovornega vozila, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, zastojev v prometu in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Umrl voznik tovornega vozila

Okoli 19. ure so policisti bili obveščeni, da je na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Obrežju, pri izvozu za Novo mesto, voznik tovornega vozila trčil v varovalno ograjo. Posredovali so reševalci, ki so ugotovili, da je voznik umrl na kraju nesreče. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti 53-letnega državljana Romunije. Policisti okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Voznik avtobusa zapeljal s ceste

Nekaj po 8. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, v Koroški vasi. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 57-letni voznik avtobusa zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Voznik in potniki se v nesreči niso poškodovali. Promet na tem delu ceste je bil zaradi odstranjevanja posledic nesreče oviran. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo na podlagi ugotovitev zoper voznika avtobusa ustrezno ukrepali.

Poškodovani voznici

O prometni nesreči na cesti med Semičem in Štrekljevcem so policisti bili obveščeni nekaj po 13.30. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 36-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v avtomobil 35-letnem voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Lažje poškodovani voznici so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so okoli 10.30 v Krškem ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,22 miligramov alkohola, so avtomobil zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Brežice, Obrežje) izsledili in prijeli 20 državljanov Maroka, 18 državljanov Rusije, šest državljanov Sirije, štiri državljane Kube, državljana Palestine in državljana Toga in na območju Rakovca (PP Metlika) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.