urednistvo@preteklih24.si

Na Tolminskem najdena pozabljena gotovina na bankomatu

Včeraj, 16. januarja ob 20.10, so prometni policisti v Novi Gorici ustavili starejšega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.


Fotografija je simbolična

Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil omenjeni voznik pod vplivom alkohola (0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan
obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V manjši prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 16. januarja popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali manjšo prometno nesrečo na parkirnem prostoru v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici, kjer je v zadnji del parkiranega vozila trčilo drugo osebno vozilo. Pri tem je nastala manjša materialna škoda (poškodba odbijač). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so novogoriški policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Poškodovanje osebnega vozila na Tolminskem

Policisti PP Tolmin so bili včeraj, 16. januarja, s strani prijaviteljice obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila v Tolminu. Po sedaj zbranih podatkih je poškodba na vozilu (poškodovano vzvratno ogledalo) nastala med vikendom oz. v soboto, 14. januarja v večernih urah. S strani oškodovanke ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje
tuje stvari, po 220. členu KZ-1), zato bodo tolminski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Tolminskem najdena pozabljena gotovina na bankomatu

Včeraj, 16. januarja, so policiste PP Tolmin obvestili, da je občanka (prijaviteljica) med vikendom oz. v soboto, 14. januarja popoldne, na enem od bankomatov na Tolminskem dvignila gotovino in jo nato pozabila v reži bankomata. Kasneje je bankovce v vrednosti 100 evrov našla najditeljica, po zaključenem postopku je bila omenjena gotovina vrnjena občanki.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Vogrskem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 16. januarja zvečer, obravnavali kršitev javnega reda in miru na območju naselja Vogrsko, kjer je preglasna glasba motila sosede pri nočnem počitku. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.