urednistvo@preteklih24.si

Grosupeljski policisti zasegli orožje in pirotehniko

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 781 klicev, 217 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 118 na prometno varnost.


FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 21 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 45 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lažjimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bili odtujeni električni kolesi znamke Loflay. Škoda znaša okoli 2200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Pony. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bili odtujeni električni kolesi znamke Scoot in Crussis. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeno smučarski čevlji in žar. Škoda znaša okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo. Škoda znaša okoli 3500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bili odtujeni električni kolesi znamke Wilier in Lapierre. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Škoda znaša okoli 10000 evrov.

Zaseg orožja in pirotehnike

Grosupeljski policisti so v petek na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo v okolici Grosuplja. Med preiskavo so pri kršitelju našli in zasegli puško za katero ni imel dovoljenja, okoli 250 različnih nabojev, ter čez 200 kosov pirotehničnih izdelkov, ki so prepovedani. Orožje, naboji in pirotehnika bodo poslani v analizo, po pridobljenih podatkih pa bo zoper kršitelja izveden prekrškovni postopek zaradi kršitev zakona o orožju, ter zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 11. ure je Za partizanskim domom v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pri vzvratni vožnji trčil v pešca, ki je nepravilno šel čez cesto. V nesreči se je pešec huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zoper pešca sledi prekrškovni postopek. Po vseh zbranih obvestilih in vseh ugotovljenih okoliščinah nesreče, pa bo zoper voznika podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi povzročitve prometne nesreče.

Včeraj, okoli 20. ure je na Kumerjevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v voznico, ki je vozila naravnost po prednostni cesti. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v voznika pred seboj. V nesreči se je sopotnica v drugem vozilu lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure je v Litiji prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila ustavil na cesti ob peški, za njim pa je pripeljal voznik, ki zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ni mogel ustaviti, zato je trčil v vozilo, nato ga je odbilo na pločnik, kjer je trčil še v peško. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper oba voznika sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure je na Tržaški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznika pred seboj. V nesreči se je sopotnica v drugem vozilu lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.