urednistvo@preteklih24.si

Zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v nasproti vozeče vozilo

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 121 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 58:


Fotografija je simbolična

– štiri s področja kriminalitete, od tega o enem poskusu vloma v stanovanjsko hišo in eni tatvini;

– 36 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 11 z materialno škodo;

– pet s področja javnega reda in miru na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru;

– tri o dogodkih, od tega o nesreči na smučišču.

Kriminaliteta:

Kranjski policisti so bili včeraj dopoldne obveščeni o tatvini ene registrske tablice s parkiranega avtomobila. Neznani storilec jo je vzel čez noč.

Jeseniški policisti so včeraj popoldne obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je želel nasilno vstopiti skozi balkonska vrata, vendar mu to ni uspelo.

V obeh primerih policisti zbirajo obvestila in vodijo predkazenski postopek.

Prometna varnost:

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:

Kranjski policisti so bili včeraj zjutraj obveščeni o prometni nesreči voznika, ki je z avtomobilom zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v avtomobil voznice. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta bila v tem avtomobilu voznica in potnik poškodovana. Povzročitelj je pred prihodom policistov s kraja odšel, ne da bi nudil pomoč poškodovanim in jim posredoval svoje podatke. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek. Prometni nesreči z materialno škodo:

Na območju Škofje Loke je včeraj popoldne voznik z avtomobilom pripeljal preblizu desnega roba vozišča in trčil v parkiran avtomobil. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Na območju Kranja je voznik z avtomobilom trčil avtomobil drugega voznika. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Dogodek:

Gorenjski policisti so bili včeraj popoldne obveščeni o padcu tuje smučarke na enem izmed smučišč. Prvo pomoč so ji nudili reševalci na smučišču. V nadaljevanju je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti o dogodku zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.