urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 150 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 316 klicev. Obravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 4 vozila.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 10 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 114 nezakonitih prehodov državne meje.

13.1.2023

Ob 12.10 je poklicala voznica in prijavila, da je na cesti od Gračišča proti Kopru vanjo trčil voznik osebnega avtomobila, zatem pa dopeljal. Policisti so izsledili 67-letnega povzročitelja, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,63 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer je v Jagodju 37-letna voznica zapeljala z dvorišča hiše vzvratno na ulico, ko je po ulici pripeljal 42-letni voznik skuterja. Ta se ni mogel izogniti avtomobilu, zato sta trčila, skuterist je padel in se lažje poškodoval, zatem pa mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.78 mg/l alkohola. Voznici sledi ukrep zaradi nepravilnega premika vozila, 42-letniku pa obdolžilni predlog.

Ob 19.40 so v Kopru zasegli skuter 40-letniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

14.1.2023

Ob 1.30 so pri Izoli zasegli motorno kolo 39-letniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel gotovino iz blagajne.

Na Krvavem potoku so popoldan 23-letnemu državljanu Hrvaške zasegli osebni avtomobil, ker je voznik peljal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Rakitniku so zasegli osebni avtomobil 38-letnemu vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Na Razdrtem je nekdo vlomil v parkirano vozilo. Voznica je prejela obvestilo o dvigu denarja z njenega računa. Po preverjanju je bilo ugotovljeno, da je nekdo z njeno bančno kartico večkrat poskušal dvigniti denar. Zadeva se še preiskuje.

15.1.2023

Ob 2.05 je v enem od koprskih lokalov razbijal in kričal 41-letni moški pod vplivom alkohola. Policisti so mu odredili pridržanje, sledi mu kazenska ovadba zaradi povzročene škode.

V Kopru je nekdo iz poslovnega prostora ukradel manjši sef z gotovino.

V Postojni je nekdo vlomil v elektro omarico v kleti stanovanjskega bloka. V elektro omarici je nato v vtičnico vstavil polnilec za mobilni telefon. Zadeva se še preverja.

V vasi Klenik pri Pivki je nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, vendar mu to ni uspelo.