urednistvo@preteklih24.si

V naletnem trčenju štirih vozil, štiri osebe poškodovane

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 445 klicev, 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 55 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 11 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lažjimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na območju Komende je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje in obutev. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Winora. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 14.30 je na Masarykovi ulici v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja štirih osebnih vozil, ki ga je povzročil voznik zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči so bile štiri osebe lažje poškodovane. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Ceste po državi so zasnežene in spolzke, zato je na več odsekih prišlo do zastojev. Na nekaterih delih je na vozišče padlo tudi podrto drevje, ki ovira promet. Na cesto se odpravite le, če je to nujno. Pred vožnjo očistite vozilo, med vožnjo pa upoštevajte prometna pravila in vozite skrajno previdno!