urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovana peška

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 278 klicev, 82 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 20 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije,
– voznikom so bila zasežena 4 vozila,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru in 7 na javnem kraju,
– 1 požar

Izpostavljamo:

Drzna tatvina na Ptuju

Včeraj so policisti bili obveščeni o tem, da je moški na Ptuju okrog 17.30 pristopil do ženske ter ji iztrgal torbico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja drzne tatvine.

Peška huje poškodovana

Policisti PPP Maribor obravnavajo prometno nesrečo III. kategorije, do katere je prišlo včeraj popoldne v Novi vasi v Mariboru. Voznik osebnega avtomobila je trčil v peško, ta pa se je huje poškodovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s kaznivim dejanjem povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Poskus velike tatvine

Včeraj so policisti bili obveščeni o poskusu velike tatvine v bencinski servis na območju Maribora. Po nestrokovni oceni je nastala materialna škoda v višini 5.000 evrov. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka.

Ostal brez vozila

Policisti PP Šentilj so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost vožnje. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da vozi pod vplivom alkohola (0,74 mg/l). Policisti so še ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, vozilo mu je bilo zaseženo.

103 kršitve nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo

Vse do 15. januarja se, pod okriljem Agencije za varnost prometa Republike Slovenije, izvaja nacionalna preventivna akcija ozaveščanja o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe telefona, tako pri voznikih motornih vozil, koles kot tudi pešcev in drugih udeležencev v prometu. Pri izvajanju akcije sodelujemo tudi policisti Policijske uprave Maribor. Včeraj so policisti na našem območju izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila, ugotavljali pa so policisti tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

V poostrenem nadzoru so policisti ugotovili 103 kršitve nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila in 41 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Zaradi kršitev je bila 130 kršiteljem izrečena predpisana globa, 14 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.