urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 18 kršitev javnega reda in miru

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 520 klicev, 179 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 12 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Xfact. Škoda znaša okoli 450 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamk KTM in Camber. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena športna oprema. Škoda znaša okoli 900 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v pomožni objekt, od koder so bile odtujene sušene mesnine. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 18.30 je v križišču Vilharjeve in Železne ceste v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v voznico, ki je ustavila pri rdeči luči na semaforju. Druga voznica je bila lažje poškodovana. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure je v Trzinu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila v križišču izsilila prednost drugi voznici. Druga voznica in njena sopotnica sta bili lažje poškodovani. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure je na Vrhniki prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila izsilila prednost peški, ki je šla čez prehod. Peška se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.