urednistvo@preteklih24.si

Kronika gorenjskih policistov

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 89 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 36:


Fotografija je simbolična

– 13 s področja kriminalitete, od tega o vlomu v garažo in o vlomu v avtomobil;

– 11 s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah z materialno škodo;

– trije s področja javnega reda in miru na javnem kraju;

– eden o dogodku, dva o požaru in trije o povoženih divjadih.

Kriminaliteta:

Kranjski policisti so včeraj zjutraj obravnavali vlom v garažo. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost ponoči iz srede na četrtek. Protipravno si ni prilastil ničesar.

Obravnavali so še vlom v avtomobil, kjer je neznani storilec z razbitjem stekla iz notranjosti vozila odtujil električno orodje. Lastnika je oškodoval ca okoli 1.500 evrov.

Za oba primera policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Prometni nesreči z materialno škodo:

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prometno nesrečo med voznico in voznikom osebnih avtomobilov. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti voznice. Za njo vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so včeraj zvečer na avtocesti med Kranj vzhodom in Brnikom, v smeri Ljubljane obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila s tem, ko je trčil v osebni avtomobil voznice. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Za povzročitelja vodijo prekrškovni postopek.

Javni red in mir:

Včeraj zvečer so tržiški policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri so kršitelju izdali plačilni nalog.

Dogodki:

Včeraj popoldne so bili radovljiški policisti obveščeni o požaru kompostnika. Gasilci so ogenj pogasili.

Včeraj popoldne so bili o požaru na vozilu obveščeni kranjski policisti. Okoliščine kažejo na napako na električni napeljavi. Gasilci so ogenj pogasili.

Oba dogodka so policisti ustrezno evidentirali.

Divjad je bila povožena v Cerkljah na Gorenjskem, Belci in Gozd Martuljku.