urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promiloma alkohola v krvi pristal v prostorih za streznitev

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 93 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 34:


Fotografija je simbolična

– pet s področja kriminalitete, od tega o poskusu vloma v poslovni objekt;

– 14 s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah z materialno škodo;

– dva s področja javnega reda in miru na javnem kraju in eden zaradi kršitve v zasebnem prostoru;

– eden o dogodku, eden o požaru in dva o povoženi divjadi.

Prometna varnost:
Prometni nesreči z materialno škodo:

Na območju Žirovnice se je včeraj okoli 12.50 zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznik osebnega avtomobila vključeval v promet z avtobusnega postajališča in s tem izsilil prednost voznici, ki je pravilno s svojim avtomobilom pripeljala po cesti v isti smeri. Zaradi trka je voznica zapeljala na nasprotni prometni pas in v nadaljevanju trčila v prometni znak. Povzročitelju je bila izdana globa.

Na območju Kranja se je včeraj okoli 13.10 zgodila prometna nesreča med voznikom in voznico osebnih avtomobilov. Voznik je zaradi nepravilnega premika na parkirišču z avtomobilom trčil v avtomobil voznice. Po odrejen preizkusu mu je alkotest pokazal 0,38 mg/l alkohola. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog za prometno nesrečo in alkohol.

Kranjski policisti so danes ponoči ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Z rezultatom preizkusa se ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled na alkohol. Prav tako mu je bil na kraju odrejen hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven in v nadaljevanju odrejen strokovni pregled na prepovedano drogo. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vozniško dovoljenje začasno odvzeto in odrejeno pridržanje do 12 ur. Policisti vodijo postopek.

Dogodki:

Danes zjutraj so policisti bili obveščeni o požaru v gozdu na območju Podljubelja. Okoliščine kažejo, da je zaradi vetra padla veja na električni daljnovod in ga pretrgala. Pristojni so elektriko odklopili. Ogenj so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda. Policisti so dogodek ustrezno evidentirali.

Divjad je bila povožena na območju Bohinja in Naklega.