urednistvo@preteklih24.si

Voznik s tremi in pol promili alkohola v krvi noč preživel v prostorih za streznitev

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 primerih in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo.


Fotografija je si bolična

S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in dva poskus vloma.

Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali dvakrat, pri tem pa so pridržali eno osebo.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 19 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

V okolici Portoroža je neznani storilec poskušal vlomiti v poslovni prostor, v okolici Sežane pa je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V obeh primerih je bila povzročena škoda le na objektih, policisti pa o storilcih še zbirajo obvestila.

Policisti so v Postojni ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,73 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, napisan pa bo obdolžilni predlog.

Prav tako je bil v Postojni ustavljen 46-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne, za katerega so policisti ugotovili, da vozi v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, zato so mu vozilo zasegli. Vozniku je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,34 mg/l alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje v času veljavnega ukrepa pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so v Izoli ustavili 54-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,74 mg/l alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vendar je kljub temu hotel z vožnjo nadaljevati, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V okolici Il. Bistrice so policisti posredovali v stanovanjski hiši, kjer je javni red in mir doma kršil 46-letni moški. Ker je bil moški pod vplivom alkohola in je s kršitvijo nadaljeval kljub ukazu policista, da z le to preneha, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.