urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčila v mlajšega pešca

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 94 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 38:


Fotografija je simbolična

– štirje s področja kriminalitete, od tega o vlomu v stanovanjsko hišo in o vlomu v pomožni objekt;

– 16 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in o treh prometnih nesrečah z materialno škodo;

– eden s področja javnega reda in miru na javnem kraju in trije v zasebnem prostoru;

– štirje o dogodkih in eden o požaru.

Kriminaliteta:

Na območju Kranja so policisti včeraj okoli 9.15 obravnavali vlom v pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Neznani storilec je odtujil dve gorski kolesi, črne in svetlo modre barve, znamke Lapierre, stari eno leto. Lastnika je s tem dejanjem oškodovan za približno 7.000 evrov.

Včeraj okoli 22. ure so prav tako na območju Kranja, dobili obvestilo o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost skozi balkonska vrata in si protipravno prilastil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V obeh primerih se zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopki in se bo obveščalo pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči med voznico osebnega avtomobila in mlajšim pešcem, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce. Po podatkih s katerimi razpolagajo je pešec telesno poškodovan. Policisti za voznico vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa in bodo o
ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče z materialno škodo:

Na območju Kranja je včeraj okoli 15. ure voznik z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil voznika pred njim. Povzročitelju je bila izdana globa.

Škofjeloški policisti so danes okoli 6. ure obravnavali prometno nesrečo voznika osebnega avtomobila, ki je vozil preblizu desnega roba vozišča in trčil v drog javne razsvetljave. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Tržiški pa danes okoli 6.10 o voznici, ki je z osebnim avtomobilom zapeljala z vozišča. Avtomobil je obstal na boku. Policisti okoliščine še preverjajo in vodijo postopek.

Dogodek:

O najdeni pogrešani osebi Tadeji Žagar, ki je bila pogrešana 4. 1. 2022, so policisti vas včeraj obveščali s posebnim obvestilom. Z njo je vse v redu.

Včeraj okoli 20.20 so policisti bili obveščeni, da na območju Kranja gori zabojnik za smeti. Gasilci so ogenj pogasili. Policisti so dogodek ustrezno evidentirali.