urednistvo@preteklih24.si

Z vozilom zapeljal na brežino in se prevrnil na bok ter obstal na strehi

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 49 klicev:


FOTO: PU Kranj

– 12 s področja kriminalitete, od tega za dva vloma v stanovanjsko hišo, treh tatvinah in poškodovanju tuje stvari;

– 14 s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in dveh z materialno škodo;

– 6 s področja javnega reda in miru na javnem kraju;

– enem požaru in treh povoženih divjadih.

Kriminaliteta:

Na območju Kranja so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in pomožni objekt. V obeh primerih si je neznani storilec prilastil gotovino.

Obravnavali so še tatvino izdelkov v prodajalni in tatvino posameznih delov z delovnega stroja. Na delovnem stroju je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Jeseniški policisti so bili obveščeni o poškodovanju gostinskega lokala, radovljiški pa o tatvini izdelkov v prodajalni. V vseh primerih se še zbirajo obvestila in vodijo predkazenski postopki.

Prometna varnost:

Na območju Kranja se je zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami med voznikom in voznico osebnih vozil. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje voznika.

Na območju Jesenic med voznikom in voznico, zaradi voznikovega nepravilnega vključevanja na cesto. Zoper kršitelje policisti
vodijo prekrškovne postopke.

Na območju Bleda so policisti obravnavali samoudeležbo voznika, ki je z osebnim vozilom zapeljal na brežino. Vozilo se je pri tem prevrnilo na bok in obstalo na strehi. Nastala je materialna škoda. Na kraju so pomoč nudili gasilci. Cesta je bila zaprta dobro uro. Policisti o okoliščina nesreče še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Dogodki:

Na območju Radovljice je zagorelo osebno vozilo. Škode je po prvih podatkih za okoli 3.000 evrov. Požar so pogasili gasilci. Okoliščine kažejo, da ne gre za kaznivo ravnanje.

Divjad je bila povožena na območju Kranja, Bleda in Kranjske Gore.