urednistvo@preteklih24.si

Vlomil skozi balkonska vrata in ukradel več kosov zlatnine

Včeraj, 23. novembra, je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata v pritličju stanovanjske hiše v naselju Lokavec (občina Ajdovščina) in pregledal notranjost objekta.


Fotografija je simbolična

Po prvih podatkih si je storilec poleg manjše vsote gotovine prilastil tudi več kosov zlatnine (verižice, prstane). S tem kaznivim dejanjem je storilec oškodovancem povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. O vlomu v stanovanjsko hišo je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Neznanec v Goriških Brdih ukradel akumulator semaforja

Danes, 24. novembra zjutraj, so policisti bili obveščeni, da je neznanec na gradbišču v Kojskem (občina Brda) ukradel akumulator semaforja, vrednega približno 250 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina alkoholnih pijač

Danes, 24. novembra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino alkoholnih pijač v večjem trgovskem centru v Kromberku pri Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine novogoriški policisti še preiskujejo.

Na Goriškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 23. novembra v popoldanskem času, v Šempetru pri Gorici ustavili in imeli v postopku 40-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 23. novembra, na podlagi prijave občana obravnavali voznika osebnega avtomobila v Solkanu, ki na tamkajšnjem prehodu za pešce ni omogočil peški varnega prečkanja čez omenjeni prehod za pešce. Po storjenem prekršku je voznik odpeljal in je bil kmalu zatem izsleden na Goriškem, kjer so mu policisti predočili omenjeni prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da ni vozil pod vplivom alkohola (0,00 mg/l). Rezultat odrejenega hitrega testa zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je bil v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (amfetamine), odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako je bil zoper voznika uveden prekrškovni postopek zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje (vožnja z vozilom na prehodu za pešce, kršitev prvega odstavka 41. člena ZPrCP).

V prometnem dogodku na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo udeleženo tuje tovorno vozilo

Včeraj, 23. novembra ob 10.49, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometnem dogodku na odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava (občina Vipava) in v kateri je bilo udeleženo tuje tovorno vozilo s priklopnikom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 51-letni voznik tovornega vozila, državljan Poljske, vozil po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal v predor Podnanos mu je na zablokiralo zadnji dve kolesi na vlečnem vozilu. V dogodku je osovino zadnjih levih koles odtrgalo in je ostala na voznem pasu, prav tako je na mestu, kjer je omenjeno osovino odtrgalo, zagorelo in se močno kadilo. Ogenj je poljski voznik pogasil še pred prihodom gasilcev na kraj. V omenjenem dogodku nihče ni bil poškodovan, za poškodovano vozilo je kasneje poskrbela pristojna služba (avtovleka). Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci.

Povoženje divjadi

Danes, 24. novembra ob 6.21, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na območju Cola na Ajdovskem zbila srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom poškodovana obležala v bližnjem jarku ob vozišču, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodovana pločevina na sprednji strani vozila).

Nedolgo zatem oz. danes ob 6.54, so policiste obvestili, da je voznik avtomobila povozil srno na območju Vogrskega. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

O povoženju divjadi (srna) na cesti Črni Vrh – Col so bili danes, 24. novembra zjutraj, obveščeni tudi policisti PP Ajdovščina. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.