urednistvo@preteklih24.si

V Novem mestu policisti zaščitili žrtev nasilja v družini in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

V Novem mestu so zaščitili žrtev nasilja v družini in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Dobe na območju PP Krško je dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in vrtalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med 22. in 23. 11. je na Otočcu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalko in tujce, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli

Na mejni prehod Slovenska vas je 24. 11. v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljala 48-letna voznica osebnega avtomobila znamke Citroen. Policisti so opravili mejno kontrolo in pokrite na zadnjem sedežu in v prtljažniku odkrili štiri državljane Kitajske, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. Policijski postopki z državljani Kitajske še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Jesenice, Dobova, Obrežje, Trnje) izsledili in prijeli 25 državljanov Rusije, šest državljanov Turčije, šest državljanov Pakistana, štiri državljane Kube, šest državljanov Indije, dva državljana Iraka, državljana Bangladeša, državljana Sirije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.