urednistvo@preteklih24.si

Stročja vas: V kombiju prevažal 16 ilegalnih prebežnikov

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali sedem prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala, pet kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, pridržali dve osebi, prijeli tujca, ki je drugim tujcem pomagal pri nedovoljenem prehodu državne meje in tri primere povoženja divjadi.


Fotografija je simbolična

Prometna nesreča

Okoli 13.45 je voznik osebnega avtomobila izven naselja Krajna, med prehitevanjem kolone, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prehitevani osebni avtomobil. Po trčenju je z avtomobilom zapeljal na bližnjo njivo, kjer se je z avtomobilom večkrat prevrnil. Pri trčenju in prevračanju se je voznik hudo telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico.

Kriminaliteta

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino delov s tovornega vozila, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, tatvino goriva na bencinskem servisu, ponarejanje listin in grožnjo.

Ilegalne migracije

V Stročji vasi je bil ob 21.45 ustavljen voznik kombija. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v notranjosti kombija prevažal 16 tujcev, ki jim je v našo državo pomagal pri nedovoljenem vstopu.

Javni red in mir

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Ker se kršitelj kljub intervenciji policistov ni hotel pomirit je bil pridržan. Pridržan je bil tudi voznik osebnega avtomobila, ki je pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo in odklonil strokovni pregled.

Prometna varnost

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.