urednistvo@preteklih24.si

Prejel lažno obvestilo o preplačanemu davku in ostal brez 8 tisočakov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 182 klicev, od 89 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so policisti en primer nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 14 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru
– 1 nesrečo pri delu

Izpostavljamo:

Prejel lažno obvestilo o preplačanemu davku

Policisti PP Ptuj so prejeli prijavo spletne goljufije. Oškodovanec je prejel elektronsko sporočilo, v katerem je bilo navedeno, da bo prejel vrnjen davek. Posredoval je bančne podatke, nakar mu je bilo iz transakcijskega računa odtegnjenih dobrih 8.000 evrov. Pri tem policisti opozarjajo, da gre pri tovrstnih poskusih za lažna obvestila. Spletnim uporabnikom svetujejo, da dobro preverijo verodostojnost e-sporočil, ki jih napotujejo na vpis osebnih, oziroma občutljivih podatkov.

Pripeljal se je na mejni prehod

Včeraj popoldne se je na Mejni prehod Zavrč pripeljal voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih označb, ki ga je vozil državljan Črne Gore, ki je v vozilu prevažal 7 tujcev. Voznik je med postopkom mejne kontrole zapustil vozilo in začel bežati v notranjost države, a ga je dohitel policist. Moškega so policisti prijeli in mu odvzeli prostost. 5 državljanov Iraka in dva državljana Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito.