urednistvo@preteklih24.si

Po avtocest kar dvakrat vozila v nasprotno smer ter trčila v varovalno ograjo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval pešec, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan pešec

Nekaj pred 17. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 49-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 82-letnega pešca, ki je prečkal cesto. Hudo poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nasprotno smer po avtocesti

20. 11. okoli 23. ure so policisti bili obveščeni, da med Drnovim in Smednikom v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v napačni smeri. OKC je o nevarni vožnji voznika takoj obvestil policijske patrulje, ki so vozilo izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letna voznica peljala iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Na odseku avtoceste v Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, je avtomobil obrnila in nadaljevala vožnjo proti Obrežju. Na območju Smednika je nato vozilo ponovno obrnila in nato v smeri Ljubljane vozila v nasprotni smeri. Pri tem je v Dobruški vasi na odseku kjer se izvajajo dela trčila v varovalno ograjo in kljub temu nadaljevala vožnjo v smeri Ljubljane. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo zoper kršiteljico na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 19. 11. in 21. 11. so na delovišču v Novem mestu neznanci vlomil v gradbiščni zabojnik in v dva avtomata za napitke in prigrizke. Odtujili so nekaj kovancev, z vlomom in tatvino pa povzročili za okoli 2200 evrov škode.

V okolici Dolenjskih Toplic je nekdo skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago in vrtalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalko in tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo

Nekaj pred 22. uro so policisti na območju Dobove ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila državljanka Irske. Med postopkom so ugotovili, da 60-letna voznica v vozilu prevaža dva državljana Kube, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Trnje) izsledili in prijeli 40 državljanov Rusije, 17 državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša, tri državljane Kube in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.