urednistvo@preteklih24.si

Močno pijan in brez vozniškega dovoljenja ostal brez vozila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 primerih in na številko 113 prejeli skupno 193 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, 6 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli tri vozila.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali po eno kaznivo dejanje tatvine, goljufije in poškodovanja tuje stvari.

Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali trikrat.

Policisti na MP Dragonja so imeli na vstopu v postopku 55-letnega drž. Hrvaške s prebivališčem v okolici Kranjske gore za katerega so ugotovili, da vozi osebni avtomobil v času veljavnega ukrepa. Policisti so mu odredili še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,88 mg/l alkohola. Ker je vozil v času veljavnega ukrepa mu je bil osebni avtomobil zasežen, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti so v Portorožu zasegli moped znamke Piaggio Zip 17-letnemu vozniku doma iz okolice Kopra, ker moped presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog.

V Pivki so imeli policisti v postopku 70-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zoper njega bo napisan obdolžil ni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 126 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.