urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti obravnavali dimniška požara

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel prijave o:


Fotografija je simbolična

– enem poskusu vloma v stanovanjsko hišo;

– treh požarih in treh povoženih divjadih.

Kriminaliteta:

Kranjski policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. O dejanju še zbirajo obvestila.

Dogodki:

Tržiški policisti so bili obveščeni o gorečem osebnem vozilu. Okoliščine kažejo na tehnično napako, saj je vozilo zagorelo med vožnjo, ogenj pa je pogasil voznik sam.

Na območju Radovljice se je kadilo iz stanovanja. Posredovali so gasilci. Do požara ni prišlo. Po prvih podatkih ne gre za kaznivo ravnanje.

Prav tako so bili o dimniškem požaru na stanovanjskem objektu obveščeni radovljiški policisti. Ogenj so pogasili gasilci. Po prvih podatkih ne gre za kaznivo ravnanje.

Divjad je bila povožena na območju Škofja Loke, Železnikov in Brezij.

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov v prometu:

Od danes in vse do 27. novembrom bo potekala nacionalna akcija Varno brez telefona. Pomembno sporočilo akcije voznikom vozil je, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in takrat opravijo telefonski klic ali pošljejo sporočilo. Akcijo koordinira Javna agencija RS za varnost prometa (AVP).

Gorenjski policisti so v letošnjem letu ugotovili 1.209 (1.842) prekrškov glede nepravilne uporabe mobilnega telefona. Od tega so 1.033 (1.300) kršiteljem izdali plačilne naloge, 175 (541) pa so jih opozorili. Številke v oklepaju se nanašajo na enako obdobje lani.