urednistvo@preteklih24.si

Zapeljal z vozišča po travniku in trčil v drevo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 313 klicev občanov. 86 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 25 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri z lažjimi in dve prometni nesreči z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi posledicami so policisti okoli pol štirih obravnavali v Sv. Boštjanu na območju Dravograda, kjer je 84-letni voznik, avstrijski državljan, nenadno zapeljal z vozišča, po travniku navzdol in trčil v drevo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali na celjskem in velenjskem območju.

Okoli pol treh je v Rovah, na območju Vojnika, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel mopedist, ki je premočno zavrl ob srečanju z drugim vozilom ter izgubil oblast nad mopedom.

Nekje istočasno so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali na Kidričevi ulici v Celju. V trčenju so bila udeležena tri vozila. Voznik tovornega vozila je zaradi z vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil v osebno vozilo voznika, ki je vozil pred njim. Tega je odbilo še v vozilo voznice. Le ta se je v trčenju tudi lažje poškodovala.

V popoldanskih urah je prišla na policijsko postajo Velenje voznica e-skiroja, ki je bil okoli osmih zjutraj udeležena v prometni nesreči. Vanjo je na prehodu za pešce na Cesti talcev v Velenju trčil voznik osebnega vozila sive barve. Voznica e-skiroja po trčenju ni padla, se je pa ustavila. Za hip se je ustavil tudi voznik in nato odpeljal dalje. Neznanega voznika pozivajo, da se zaradi razjasnitve okoliščine prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na 113. Za podatke prosijo tudi morebitne očividce.

Okoli devetnajstih so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Lokovini, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemkrat.

Kriminaliteta

Včeraj so policisti obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši in sicer na Polzeli in na Bregu pri Polzeli. V obeh primerih je v hiši vlomil skozi balkonska oziroma terasna vrata.

Iz stanovanjske hiše na Polzeli je ukradel zlatnino. Iz hiše na Bregu pri Polzeli ni ukradel ničesar.

Iz rezervoarja poljskega tovornega vozila, pariranega na avtocestnem počivališču Lopata, je neznani storilec ukradel dobrih 500 litrov nafte.

Z osebnega vozila, parkiranega na parkirišči ulice Pod gabri v Celju, je neznanec ukradel vzvratno ogledalo in lastniku povzročil za okoli 450 evrov škode.

V Celju je neznani storilec iz gostinskega lokala ukradel dnevni izkupiček in za okoli 1.000 evrov cigaret. Neznanec je v lokal vstopil z originalnim ključem, shranjenem ob lokalu.

V Šmarjeti je neznani storilec iz odklenjenega kombiniranega vozila ukradel kuverto z denarjem.

Ilegalne migracije

Na območju Dobovca so policisti včeraj izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.