urednistvo@preteklih24.si

Policisti ustavili voznika in mu zasegli prepovedane droge

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 590 klicev, od tega 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.
Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 11. 2022, od 6. ure in 18. 11. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 10000 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni prehrambni artikli. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke MTB. Škoda znaša okoli 850 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v lokal, kjer pa ogled kraja še poteka.

Vozniku zasežena prepovedana droga


FOTO: PU Ljubljana

Ljubljanski prometniki so v tem tednu pri kontroli prometa zaznali voznika, ki je storil cestno prometni prekršek in nezanesljivo vozil, zato so z njim opravili postopek. Med postopkom je hitri test pokazal, da je voznik vozil pod vplivom različnih prepovedanih drog, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako so policisti med postopkom ugotovili, da ima voznik pri sebi okoli 200 gramov prepovedane droge heroin, 250 gramov snovi, ki se uporablja za povečanje volumna prepovedane droge, ter manjšo količino prepovedane droge rastline konoplje skupaj z mlinčkom. Predmeti so mu bili zaseženi in poslani v analizo. Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje, na podlagi odredbe sodišča pa je bila opravljena hišna preiskava, vendar novih predmetov niso odkrili. Osumljeni je bil priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Odrejen mu je bil hišni pripor.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 11. uri se je v Trzinu v križišču pri uvozu v industrijsko cono zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu. Pri tem sta se povzročitelj in udeleženi voznik poškodovala. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj zadobil hude poškodbe. Udeleženec pa lažje. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure je na avtocesti pri Šentjakobu prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Dva voznika in ena sopotnica so se lažje poškodovali, zoper povzročitelja pa sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 je v Trzinu prišlo do naletnega trčenja dveh osebnih vozil, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Udeležen voznik se je lažje poškodoval, zoper povzročitelja pa sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 9. uro je na Rozmanovi ulici v centru Ljubljane prišlo do prometne nesreče, ki jo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročila voznica osebnega vozila. V nesreči je bil drug voznik lažje poškodovan. Zoper voznico bo uveden prekrškovni postopek.