urednistvo@preteklih24.si

Na podvozju tovornega vozila odkrili dva ilegalna prebežnika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 12 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju odkrili dva državljana Maroka, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Ribnica, Dobova, Župelevec, Loče) izsledili in prijeli 23 državljanov Rusije, 15 državljanov Indije, devet državljanov Iraka, sedem državljanov Afganistana, pet državljanov Kube, dva državljana Palestine, dva državljana Bangladeša in državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.