urednistvo@preteklih24.si

Vlak trčil v pešca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 578 klicev, od tega 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 11. 2022, od 6. ure in 17. 11. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Požar:

Včeraj, nekaj pred 8. uro so policisti bili obveščeni o požaru v objektu na območju Logatca. Ugotovljeno je bilo, da je zagorel silos z žagovino, ki so gasilci pogasili. Po vzpostavljenih pogojih za delo so policisti pričeli z ogledom kraja požara, ki ga nadaljujejo še v današnjem dnevu. Vzrok požara trenutno še ni znan, je pa nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode. Zbiranje informacij in ugotavljanje posameznih okoliščin še poteka, o ugotovljenih dejstvih pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zasežen prirejen prostor za gojenje prepovedane droge

Viški policisti so v torek, na podlagi odredbe pristojnega sodišča, na območju Policijske postaje Ljubljana Vič opravili hišno preiskavo pri 44-letniku in pri tem odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane rastline konoplje. Med preiskavo so odkrili okoli 200 svežih sadik rastline konoplje in okoli 15 kilogramov posušene rastline. Prirejen prostor in prepovedane rastline so policisti zasegli, zoper 44-letnika pa bodo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 7. ure je na avtocesti pri Šentjakobu, ter na avtocesti pri Brezovici, ter okoli 23.30 na Argentinski ulici v Ljubljani, prišlo do prometnih nesreč zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V vseh primerih so bili udeleženci lažje poškodovani, zoper povzročitelje pa sledijo prekrškovni postopki.

Včeraj, okoli 17. ure je voznica v Cerknici trčila v pešca, ki je cesto prečkal preko prehoda. Pešec se je lažje poškodoval. Zoper voznico bo uveden prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi 2 nesreči v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V obeh primerih sta bila povzročitelja slednja, zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje po napačni površini. Oba udeleženca sta bila lažje poškodovana, zoper njiju pa bodo uvedeni prekrškovni postopki.

Vlak trčil v pešca:

Včeraj, okoli 16. ure so policisti bili obveščeni, da je pešec v bližini Verovškove ceste prečkal tire mimo spuščene zapornice čez železniško progo v trenutku, ko se je iz smeri Ljubljane proti Kranju pripeljal tovorni vlak. Pešec je vlak opazil in odskočil, vendar ga je kljub temu oplazil in ga lažje poškodoval. Pešec je bil odpeljan v UKC Ljubljana, policisti pa bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.