urednistvo@preteklih24.si

V Novem mestu moški poskušal ubiti zakonsko partnerko

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Sevniški policisti so osumljencu
kaznivega dejanja nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Osumljenca pridržali

Nekaj pred 20.30 so policisti na številko 113 prejeli obvestilo, da naj bi v stanovanjski hiši v Novem mestu moški poskušal ubiti zakonsko partnerko. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ki so hudo poškodovano žensko oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Ob prihodu policistov osumljenca ni bilo na kraju dogodka, zato so nemudoma stekle aktivnosti za njegovo izsleditev. 45-letni osumljenec se je že čez nekaj minut sam zglasil na policijski postaji. Policisti so mu odvzeli prostost in na kraj poklicali reševalce, ki so mu oskrbeli lažje poškodbe.

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodil dežurni preiskovalni sodnik skupaj z dežurno državno tožilko. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Osumljenca bodo po zaključeni preiskavi s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vlom

V Sevnici je med 13. in 22.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

PROMETNA VARNOST

Poškodovani voznica in potnica

Nekaj pred 19.30 se je zgodila prometna nesreča v Žužemberku. Policisti PP Dolenjske Toplice so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v betonsko ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročiteljica in potnica v njenem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovali. Policisti bodo voznici zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika

Nekaj pred 14. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Hrastom pri Jugorju in Suhorjem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 62-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v avtomobil 37-letnega voznika, ki je zavijal levo, na lokalno cesto. Policisti so med postopkom še ugotovili, da 37-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju odkrili dva državljana Maroka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Gregovce, Obrežje, Loče, Zaloke, Dobova, Župelevec) izsledili in prijeli 45 državljanov Rusije, 13 državljanov Indije, 13 državljanov Kube, 11 državljanov Maroka, štiri državljane Afganistana, tri državljane Iraka in dva državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.