urednistvo@preteklih24.si

Povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil

Danes, 17. novembra nekaj po 7. uri zjutraj, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo z udeležbo treh vozil (dve tuji tovorni vozili in osebni avtomobil).


Fotografija je simbolična

Prometni policisti so na kraju ugotovili, da je 58–letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Madžarske vozil iz Razdrtega proti Vipavi. Omenjeni voznik se je s tovornim vozilom v cestni promet vključeval iz odstavne niše in zapeljal na vozni pas, pri vključevanju na prednostno cesto pa ni pustil mimo vsa vozila, ki so vozila po prometne pasu na katerega se je vključeval. Pri tem je izsilil prednost drugemu vozniku tujega tovornega vozila s polpriklopnikom, s katerim se je pravilno po voznem pasu pripeljal 36–letni voznik. Slednji je v izogib trčenju z madžarskim voznikom tovornega vozila zapeljal na prehitevalni pas v trenutku, ko ga je začel prehitevati 42–letni voznik osebnega avtomobila. Med njunimi vozili je prišlo do oplaženja, voznik avtomobila pa je zapeljal skrajno levo in z levim delom vozila podrsal po varnostni ograji. Udeleženci prometne nesreče so se zatem ustavili na počivališču Mlake ob hitri cesti H4 in o nezgodi obvestili Policijo. Policisti Postaje prometne policije so 58-letnemu madžarskemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (nepravilno vključevanje v cestni promet) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Goriškem udeleženi dve vozili

Včeraj, 16. novembra ob 14.59, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Po sedaj zbranih podatkih je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila znamke Fiat, sive barve, neznanih registrskih številk, pripeljal po Rejčevi ulici do križišča Rejčeve in Ulice Gradnikove brigade. V križišču je zavijal levo (proti Ulici Gradnikove brigade) in pri tem izsilil oz. odvzel prednost drugemu vozniku avtomobila znamke Renault Kangoo, ki je vozil naravnost iz Ulice Gradnikove brigade proti Erjavčevi ulici. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, po nezgodi je neznani voznik s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o nesreči obvestil policijo. Ko bodo policist izsledili pobeglega voznika, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

V križišču na Ajdovskem trčili osebni vozili

Včeraj, 16. novembra okoli 22. ure, se je semaforiziranem križišču na obvoznici v Ajdovščini zgodila prometna nesreča I. kategorije z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila vozil iz smeri bencinskega servisa proti letališču. V semaforiziranem križišču voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju ampak je peljal naprej. V križišču je trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je pravilno iz smeri centra Ajdovščine proti Planini pripeljala voznica. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, povzročitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 16. novembra ob 23.30, na Vogrskem ustavili in kontrolirali 31-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Obravnavana kršitev cestnoprometnih predpisov na Goriškem

Danes, 17. novembra okoli 9. ure, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Vogrsko imeli v postopku voznika kombija in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so skladno s prometno zakonodajo vozilo zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.