urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 184 ilegalnih prehodov državne meje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 151 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij.


Fotografija je simbolična

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 184 ilegalnih prehodov državne meje.

Ob 8.50 so pri Dragonji prijeli 12 ilegalnih migrantov, in sicer 11 državljanov Iraka in 1 državljana Pakistana, z njimi je bil tudi 33-letni državljan Slovenije. V razgovorih se je izkazalo, da sta državljan Slovenije in državljan Pakistana vodiča. Postopki še potekajo.

Ob 13.30 pa so na izvozu z avtoceste pri Postojni ustavili osebni avtomobil Golf, španskih registracij. Vozil ga je 27-letni državljan Maroka, z urejenim statusom prebivanja v Španiji, v vozilu so bili še štirje državljani Maroka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Popoldan so pri Uncu ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 23.20 so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 30-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pokazal rezultat 0,58 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.