urednistvo@preteklih24.si

Policisti na Obrežju zasegli ukradena BMW in Audi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.
Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, goljufije, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Nekaj pred 12. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Jelšah pri Otočcu. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnici. Policisti bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

Vlom

V Šentrupertu je med 16.30 in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti na Obrežju zasegli ukradena BMW in Audi

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije z osebnim avtomobilom BMW 340i nemških registrskih oznak pripeljala voznica, državljanka Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da jim je voznica predložila ponarejeno najemno pogodbo za vozilo. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da so nemški varnostni organi za avtomobil letnik 2021 razpisali iskanje. Policisti so avtomobil zasegli, voznici odvzeli prostost in jo s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj ponarejanja listin in prikrivanja privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Foto: PMP Obrežje

Prav tako na izstop iz Slovenije je z osebnim avtomobilom Audi Q3 letnik 2022 španskih registrskih oznak pripeljal državljan Bolgarije. Policisti so ugotovili, da je v schengenskem informacijskem sistemu za vozilo razpisano iskanje. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Foto: PMP Obrežje

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Nova vas, Dobova) izsledili in prijeli 32 državljanov Rusije, 14 državljanov Indije, sedem državljanov Iraka, štiri državljane Irana, štiri državljane Maroka, dva državljana Palestine in dva državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.