urednistvo@preteklih24.si

V požaru kurilnice za 20 tisočakov škode

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 214 klicev, od 106 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en primer nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 25 kaznivih dejanj,
– 18 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami,
– 2 voznikoma so policisti zasegli vozili,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnem kraju in 1 v zasebnem prostoru
– 1 požar

Izpostavljamo:

Osumljenec prijet še isti večer

V nedeljo, okrog 22.40, so policisti bili obveščeni o tem, da je neznani storilec s predmetom zlomil večje izložbeno okno v centru Maribora, skozi odprtino splezal v notranjost prodajalne, kjer je pregledal prostor. V nadaljevanju je odtujil blagajno in s kraja pobegnil. Z dejanjem je lastnikom po nestrokovni oceni povzročil škodo v višini 1.300 eur. Še istega večera so policisti PP Maribor I osumljenca kaznivega dejanja prijeli. Moškemu so odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

Ostal brez vozila

Policisti PP Ptuj so obravnavali 45-letnega voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bil opravljen hitri test za prisotnost na prepovedane droge, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Zagorelo v stanovanjski hiši

Na območju PP Šentilj je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 20.000 eur. Policisti v zvezi s tem še zbirajo obvestila.