urednistvo@preteklih24.si

S promilom in pol alkohola v krvi po avtocesti s kar 200 km/h

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 149 klicev, od 55 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 7 kaznivih dejanj,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru
– 1 nesreča pri delu

Izpostavljamo:

Prehiter in pod vplivom alkohola

Policisti PPP Maribor so minuli petek, v popoldanskih urah, na avtocesti A4 med Slivnico in Hajdino opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim policijskim vozilom, ki ima vgrajen videonadzorni sistemom Provida 2000. Na odseku avtoceste, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h so ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora vozil s povprečno hitrostjo 200 km/h. Med postopkom je bil vozniku zaradi znakov alkoholiziranosti odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče.

“Pihalo” 284 voznikov

V sobotnem poostrenem nadzoru prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov so policisti z indikatorji alkohola preizkusili 284 voznikov. Pri 11 voznikih, ki so vozili pod vplivom alkohola, je bila vrednost alkohola v izdihanem zraku nižja od 0,52 mg/l in pri dveh nad to vrednostjo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, so pridržali, enemu pa odredili strokovni pregled.

Obravnavani tujci

Obravnavali so policisti več skupin tujcev – na območju PP Gorišnica državljana Indije, na območju PP Podlehnik 24 državljanov Indije, na območju PP Gorišnica 4 državljane Indije in 1 državljana Pakistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.