urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce spregledala 14-letno peško in trčila vanjo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 119 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Fotografija je simbolična

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 101 ilegalni prehod državne meje.

Ob 16.40 je 47-letna voznica osebnega avtomobila peljala po Kolodvorski cesti v Kopru. Na prehodu za pešce je spregledala 14-letno peško in trčila vanjo. Po prvih informacijah je peška lažje poškodovana, povzročiteljici sledi plačilni nalog.

Postojnski policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilja v družini.

Ponoči so vlomili v športni klub v Portorožu. Kriminalisti bodo opravili ogled kraja.

Med 7. do 13. novembrom 2022 poteka poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. V tem času policisti pri rednem delu prioritetno izvajajo aktivnosti za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Danes, 11. 11. 2022, je na območju Policijske uprave Koper poostren nadzor Promil, v katerem bodo policisti vsem ustavljenim voznikom odredili tudi preizkus alkoholiziranosti.

Meja pitja naj bo zato pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.