urednistvo@preteklih24.si

Zamaskirana moška od uslužbenke recepcije zahtevala gotovino in ji grozila s pištolo

Včeraj, 25. oktobra ob 22.16, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o oboroženem ropu (po drugem odstavku 206. člena KZ-1) v nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici (ulica Trg Ivana Roba), kjer sta dva zamaskirana moška od uslužbenke recepcije zahtevala gotovino in svojo zahtevo podkrepila z nevarnim predmetom (pištola).


Fotografija je simbolična

Potem, ko sta neznana storilca odtujila nekaj sto evrov gotovine, sta kraj zapustila in pobegnila v smeri tamkajšnje cerkve, nato pa se je za njima izgubila vsakršna sled. V omenjenem varnostnem dogodku nihče ni bil poškodovan.

Na kraj ropa je bilo napotenih več policijskih patrulj, novogoriški policisti in kriminalisti pa nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil in nujnimi preiskovalnimi dejanji, da bi ugotovili vse okoliščine kaznivega
dejanja in izvajajo druge aktivnosti za izsleditev obeh osumljencev, ki v tem trenutku še nista bila izsledena.

Po prvih zbranih sta osumljenca stara okoli 30 let, visoka okoli 180 cm in sta govorila v tujem jeziku.

Vse občane, ki bi glede ropa Policiji lahko nudili koristne informacije policisti pozivajo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Nova Gorica ( Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00) ali najbližjo policijsko enoto oz. znano interventno številko policije 113 oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo, lahko tudi anonimno na številko 080 1200.

Policije je o kaznivem dejanju ropa obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).