urednistvo@preteklih24.si

V izogib trčenju z mačko izgubila nadzor nad kolesom in padla

Danes, 17. oktobra ob 00.05 v nočnem času, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Selo – Vrtovin (občina Ajdovščina) in v kateri je bilo udeležena 33-letna voznica osebnega avtomobila.


Fotografija je simbolična

Policisti PP Ajdovščina so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je voznica avtomobila peljala na regionalni cesti iz Vrtovina proti naselju Selo. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je v levem ovinku z desne strani skočila divjad zaradi česar je sunkovito zavila na nasprotno smerno vozišča in izgubila nadzor nad vozilom. Omenjena voznica je posledično z vozilom
zapeljala na strmo travnato brežino in trčila v drevo. V prometni nezgodi je bila voznica predvidoma lažje poškodovana. Na kraju so poleg policistov PP Ajdovščina posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so voznico na kraju oskrbeli. Policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva okoliščin nezgode podali ustrezen ukrep.

Tatvina goriva iz tovornih vozil

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 16. oktobra, obravnavali tatvino goriva na območju naselja Gojače (občina Ajdovščina), kjer je neznani storilec na nezavarovanem makadamskem parkirišču pristopil do dveh parkiranih tovornih vozil in iz rezervoarjev omenjenih vozil odtujil skupaj 250 litrov dizelskega goriva. Po dejanju je neznani storilec s protipravno pridobljenim gorivom odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 450 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Obravnavana primera kršitve javnega reda in miru zaradi hrupa

Včeraj, 16. oktobra ob 22.17, so policiste OKC PU Nova Gorca obvestili o kršitvi s področja javnega reda in miru (preglasna glasba) v zasebnih prostorih na Goriškem, kjer je hrup motil sosede pri počitku. Policisti so kršiteljici zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru (8. člen ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 17. oktobra v nočnem času, obravnavali primer kršitve s področja javnega reda in miru zaradi hrupa na območju naselja Plešivo v Goriških Brdih, ki je motil občane pri nočnem počitku.

Na Vipavskem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 16. oktobra v večernih urah, na območju naselja Vrhpolje (občina Vipava) ustavili in kontrolirali 49–letnega voznika osebnega vozila. Slednjemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Ajdovskem padla in se poškodovala kolesarka

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 16. oktobra ob 17. uri, obravnavali prometno nesrečo na območju naselja Kamnje (občina Ajdovščina), kjer je padla in se poškodovala 31-letna kolesarka, ki je peljala iz Kamenj proti naselju Potoče. Med vožnjo na območju naselja Kamnje ji je pred kolo prišla domača žival (mačka), v izogib trčenju z omenjeno živaljo je izgubila nadzor nad kolesom in padla po cestišču ter se poškodovala. Kasneje ji je bila nudena zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina, nato pa napotena na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Vrhpolju

Prometni policisti so včeraj, 16 oktobra, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju naselja Vrhpolje (občina Vipava). V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila (v vozilu je bil tudi sopotnik) vozil iz smeri naselja Duplje proti Vrhpolju. Ko je pripeljal v križišče v omenjenem naselju je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in kljub zaviranju s prednjim delom avtomobila čelno trčil v leseno obcestno ograjo in jo poškodoval, nato pa s kraja odpeljal do enega od tamkajšnjih parkirišč ne da bi o nezgodi obvestil oškodovanca oz. o tem obvestil Policijo. Na vozilu je nastala materialna škoda. V nadaljevanju postopka je bilo tudi ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, o nezgodi je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Prometni policisti bodo povzročitelja prometne nezgode po zaključku preiskave okoliščin nezgode kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1), prav tako mu je bil izdan plačilni nalog (pobeg s kraja prometne nesreče, kršitev 110. člena ZPrCP). Policisti so ukrepali tudi zoper lastnika vozila in zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o voznikih (kršitev določb 56. člena ZVoz-1).

Na Ajdovskem padel in se poškodoval tuj kolesar

V soboto, 15. oktobra nekaj po 13. uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je bil lažje poškodovan tuj kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je med vožnjo na relaciji Col – Ajdovščina 55–letni kolesar, državljan Italije, na vozišču zapeljal v manjšo udarno jamo in posledično padel ter se lažje poškodoval. Kasneje je bil odpeljan v šempetrsko bolnišnico, kjer so ga zdravniško oskrbeli.

Na Bovškem se je neznanec znesel nad parkiranim vozilom

Policisti PP Bovec so včeraj, 16. oktobra popoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila izven naselja Kal-Koritnica v smeri naselja Soča parkiral svoje vozilu in se nato peš odpravil do enega od tamkajšnjih kampov. Ko se je kasneje vrnil do svojega vozila, je ugotovil, da mu je neznanec poškodoval avtomobil (poškodovana oz. prerezana sprednja desna pnevmatika, razbito zadnje vetrobransko steklo). Iz zaklenjenega vozila ni bilo ničesar odtujenega. S tem dejanjem je storilec lastniku vozila povzročil materialno škodo za približno 700 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.