urednistvo@preteklih24.si

Povzročil kar štiri prometne nesreče in s kraja pobegnil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prijeli pobeglega voznika, ki je povzročil štiri nesreče

Okoli 17.30 so policisti bili obveščeni, da naj bi voznik terenskega vozila na Novem trgu v Novem mestu trčil v parkiran avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na Šegovi ulici izsledili avtomobil in voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. 54-letni kršitelj je opravljanje preizkusa alkoholiziranosti odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so, da je kršitelj na Novem trgu trčil v dve parkirani vozili in odpeljal s kraja. Vožnjo je nadaljeval proti Westrovi ulici, kjer je zaradi premajhne bočne razdalje trčil v avtomobil voznice, ki je ustavila pred križiščem. Tudi tokrat ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do parkirnega prostora na Šegovi ulici, kjer je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil še v en parkiran avtomobil. Policisti bodo o vseh ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, ki bo odločilo o odgovornosti voznika.

V nesreči poškodovan voznik skiroja

Nekaj po 14. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika električnega skiroja na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 46-letnemu vozniku skiroja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Rojah ustavili voznika osebnega avtomobila VW polo. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem avtomobilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. VW polo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Slovenska vas, Obrežje, Ponikve, Velika Dolina, Mala Dolina) izsledili in prijeli 23 državljanov Indije, 20 državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.