urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti obravnavali prijavo izsiljevanja zaradi golih posnetkov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.






Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.

Dogodki

Kranjski policisti so včeraj obravnavali smrtno nesrečo pri delu na strehi zasebnega objekta. Moški je z višine padel na tla in umrl na kraju. Okoliščine kažejo na nesrečo. Odrejena je bila obdukcija. V še eni nesreči pa se je moški pri padcu z objekta med prenovo hiše telesno poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.

V Bohinju se je včeraj poškodovala kolesarka. Padla je na makadamski površini. Posredovala je tudi ekipa za reševanje v gorah s helikopterjem Slovenske vojske.

Kranjski kriminalisti so včeraj preverjali manjšo eksplozijo zemeljskega plina pri delu v objektu. Delavec je opravljal dela na plinski napravi. Po podatkih policije je lažje poškodovan.

V Kokri so policisti z gasilci obravnavali prijavo požara zaradi kurjenja vej, listja, trave. Škoda ni nastala, požar se ni razvil.

Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo o psu brez nadzora, ki je na javni kraj pritekel z dvorišča in renčal na občana. Do ugriza ni prišlo. Skrbniki poskrbite za varstvo živali. Policisti preverjajo elemente prekrška in vodijo postopek.

Divjad je bila povožena v Poljanski dolini.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

Na območju Škofje Loke je padla kolesarka. Vozila je z neprilagojeno hitrostjo.

Izsiljevanje

Kriminalisti so včeraj obravnavali prijavo izsiljevanja zaradi golih posnetkov. Storilec je v komunikaciji med njim ter
oškodovancem izkoristil gole posnetke iz videoklica in mu grozil z javno objavo posnetkov, če ne bo plačal določene odškodnine. Oškodovanec je opravil več nakazil, izsiljevanje pa se s tem kljub temu ni končalo. Dejanje je zato prijavil.

Kriminaliteta

V Kranju sta bili z vozila odtujeni obe registrski tablici.