urednistvo@preteklih24.si

Vojaški helikopter je z ekipo za helikoptersko reševanje včeraj dvakrat reševal v gorah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami; po 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Dogodki:

Blejski policisti so obravnavali požar na delovnem stroju, radovljiški pa na počitniški prikolici. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Nastala je materialna škoda.

V Tržiču so policisti z gasilci obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Radovljiški policisti so obravnavali nesrečo pri delu s kmetijsko mehanizacijo in lažje poškodbe pri moškem.

Vojaški helikopter je z ekipo za helikoptersko reševanje včeraj dvakrat reševal v gorah. Pri Triglavskih jezerih so reševali obolelo
žensko. Drugi pohodnik pa je na poti med Planiko in Velim poljem zgrešil pot ter kasneje na brezpotju zdrsnil in se poškodoval.

Na območju Kranja je občan našel staro neeksplodirano granato. Postopek so prevzeli strokovnjaki civilne zaščite, ki so predmet
varno uničili.

Divjad je bila povožena na cesti Velesovo – Trata in Lesce – Vrba.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V krožišču Avsenik sta trčila dva voznika. Povzročitelj pri zapuščanju krožišča ni vozil po sredini prometnega pasu. V Bohinju in na območju Škofje Loke sta voznika zapeljala s ceste. V Kranju pa se je poškodovala peška, ki jo je zadela rolka mlajšega uporabnika. Okoliščine kažejo, da se je uporabnik držal za skuter in padel ter pri tem izgubil nadzor nad rolko, ki je zadela peško. Policisti zbirajo obvestila o udeležencih in nesreči.

Dva voznika sta v teh prometnih nesrečah sta bila pod vplivom alkohola (0,41 in 0,42mg/l). Udeležence pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in večji odgovornosti. Če jim je že vseeno za sebe, naj jim vsaj ne bo za druge, ki se nič krivi znajdejo v njihovi nemilosti. Do nesreče namreč nikoli ne pride kar tako ampak je človeški razlog tisti, ki ustvari okoliščine, da do nje pride.

Kriminaliteta

V Kranju je bilo vlomljeno v stanovanje. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar. Na Jesenicah je bila prijavljena škoda na objektu, na Bledu pa na električni omarici.