urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti imajo polne roke dela z ilegalnimi prehodi državne meje, samo včeraj so jih obravnavali kar 93

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 169 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.


Fotografija je simbolična

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 93 ilegalnih prehodov državne meje.

Vlomili so v lokal v Izoli. Ukradli so brezalkoholne pijače in nekaj gotovine.

Ob 12.50 je v Kopru padel 68-letni voznik kolesa z motorjem. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.75 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Postojni zasegli kombi VW 39-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.24 je v Izoli zagorel neregistriran in razstavljen moped. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je zagorel motor. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Ob 20.36 je na prehod državne mejen na morju v Piran priplul 57-letnik z okolice Ljubljane. Pri mejni kontroli se je izkazal z osebnim dokumentom. Poleg tega je dal na vpogled vpisni list za plovilo, za katerega je bilo ugotovljeno, da je potekel maja 2022, in potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna, za katerega obstaja utemeljen sum, da je ponarejeno. Prav tako podpis odgovorne osebe ne ustreza verificiranemu podpisu uradne osebe URSP. Dokumentacijo so zasegli, sledi kazenska ovadba in predlog drugemu prekrškovnemu organu (URSP).

Danes ob 6.30 je bila prometna nesreča na cesti od Kozine proti Tubljam. 26-letnik je peljal motorno kolo od Tubelj proti Kozini in prehiteval kolono vozil. Prvi v koloni, 57-letni voznik osebnega avtomobila, je zavijal levo, pri tem pa je motorist trčil vanj in padel. Odpeljan je bil v bolnišnico, od koder so nas obvestili, da ima lažje poškodbe. Izdan mu je bil plačilni nalog.