urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan motorist

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 486 klicev, od tega 147 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 24 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.






Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 9. 2022, od 6. ure in 21. 9. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosupljem je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena hrana in pijača. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V okolici Horjula je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, nekaj po 17. uri so policisti vili obveščeni o drzni tatvini v Grosupljem. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanke na ulici pristopil neznan mlajši moški, ter ji z vratu strgal verižico, nato pa s kraja pobegnil. Oškodovanka je bila v dogodku lažje poškodovana. Policisti še preverjajo vse okoliščine in zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star med 18 in 20 let, suhe postave, črnih kratkih las, oblečen je bil v majico s kratkimi rokavi z lisastim vzorcem modre, zelene in rdeče barve, ter temne dolge hlače.

Zaseg prepovedane droge:

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili dve hišni preiskavi na območju Viča in okolici Medvod. V hišnih preiskavah pri 23 in 44 letniku so bile odkrite različne snovi za katere se sumi, da gre za prepovedane droge in sicer so odkrili več kot 1 kilogram rjave prašnate snovi (sum, da gre za heroin), nekaj čez 100 gramov bele prašnate snovi (sum, da gre za kokain), ter 4 manjše zavojčke snovi za katere se sumi, da gre za prepovedane snovi v športu, prav tako pa so zasegli več tisoč evrov gotovine, ter pripomočke za preprodajo prepovedane droge. Obema osumljenima je bila odvzeta prostost in sta bila privedena pred preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu, ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper oba je bil odrejen pripor.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 15. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti od Unca proti Postojni v bližini križišča proti Rakovem Škocjanu v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih vozil in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila v smeri proti Uncu, za njo pa je vozil motorist. Voznica je zaradi nepravilnega prehitevanja voznika vozila znamke Bmw, svetlo modre barve iz nasprotne strani, morala zavirati, motorist za njo pa je v izogib trčenju zaviral in odvil levo, ter padel. Motor je po trčenju zdrsel na nasprotno smerno vozišče, pred vozilo druge voznice, ki pa je pravočasno ustavila pred trčenjem v motor. Za njo pa je vozil voznik osebnega vozila, ki je prav tako zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v njo. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Zoper motorista in voznika tretjega vozila bo uveden prekrškovni postopek, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev voznika vozila znamke Bmw.

V Mostah so policisti zaradi nepravilne vožnje obravnavali padec kolesarja, za Bežigradom je voznica pri zavijanju trčila v kolesarko, na Drenikovi ulici pa je voznik električnega skiroja padel, ker je zapeljal preblizu roba vozišča. Na Barjanski cesti je mopedist zapeljal v rdečo luč in trčil v voznico električnega skiroja. V vseh primerih so bili udeleženci lažje poškodovani, zoper kršitelje pa bo uveden prekrškovni postopek.