urednistvo@preteklih24.si

Na vlaku odkrili 103 ilegalne prebežnike

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 228 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Fotografija je simbolična

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 35 ilegalnih prehodov državne meje.

Dopoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 24-letni državljan Hrvaške s tovornim vozilom. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima ponarejeno listino CMR. Sledi mu kazenska ovadba.

V gozdu pri vasi Palčje so našli trup živali z manjkajočimi kosi. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je v trupu strelna rana. Kadaver je prevzel higienik in ga odpeljal na veterinarski inštitut, policisti pa obravnavajo sum krivolova.

Ob 19. uri so policisti bili obveščeni, da je na vlak iz Ljubljane proti Italiji vstopilo večje število tujcev. Vlak je bil pregledan na železniški postaji v Divači ob 20.30. Na vlaku so bili dejansko 103 tujci (3 x Kuba, 1 x
Bangladeš, 1 x Gana, 5 x Pakistan, 38 x Afganistan, 25 x Indija, 12 x Burundi, 13 x Nepal, 2 x Kongo, 1 x Gvineja in 2 x Kamerun). V postopku je bilo ugotovljeno, da so vsi zapustili prostore Azilnega doma v Ljubljani oziroma Logatcu. Tujci so bili odpeljani na policijske enote, kjer bodo izvedeni postopki zaradi nedovoljenega prehoda državne meje. Postopki še potekajo.

Ponoči je nekdo v Sežani iz parkiranega tovornega vozila ukradel 300 litrov goriva.

Ponoči je nekdo vlomil v gostinski lokal v Kopru. Po prvih podatkih manjka nekaj brezalkoholne pijače.