urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali 19 tatvin in 7 vlomov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 576 klicev, od tega 193 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 59 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali petkrat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in enkrat v zasebnem prostoru.

Med 19. 9. 2022, od 6. ure in 20. 9. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lukovice izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Wheeler. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen gramofon in čevlji. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni električni kolesi Bottechia. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v podjetje, od koder je bil odtujen televizor, gotovina in računalnik. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 22. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Jarški cesti v Domžalah v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. V nesreči sta se sva sopotnika v vozilu udeleženca lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.